Aksjekursen nedjusteres

Aksjekursen nedjusteres

Pareto Securities nedjusterer i disse dager REC Silicon aksjen fra kjøp til hold, meldes det fra TDN Finans.Kursmålet blir nedsatt fra 1,4 kroner til 1,3 kroner. Årsaken skal være at det forventes lavere volum og fall i polysilisiumprisene.

REC Silicon er en ledende produsent av materialer av silikon til bruk i blant annet solcellepaneler. De har over 30 års erfaring med denne type teknologi som har vært ledende i forsøket på å endre energibehovet fra fossilt til fornybart. Med hovedkontor på Fornebu i Oslo, har selskapet to produksjonsanlegg i USA for produksjon av polysilisium, samt fabrikker i Kina. Disse vil tilføre 30-40 000 tonn i løpet av året. Foreløpig vil kapasitetsutnyttelsen være halvert fram til 2018. Selv om aksjen har steget betraktelig i starten av 2017, har fallet totalt sett de siste 12 månedene vært på hele 15% poeng. Det er de langsiktige prognosene som har ført til dette, og beslutningen om å nedgradere aksjen kommer derfor ikke som noe sjokk for de fleste aksjespekulantene.

 

Pågående krig mellom to stormakter

 

Handelsblokkadene mellom USA og Kina fører til problemer for et selskap som REC Silicon. Og lavere overskudd i siste kvartal er kun et resultat av dette. Slaget av polysilisium går likevel godt og følger veiledningene som ble gitt tidlig høsten 2016. Men for å beholde aktiviteten og kontantbalansen, vil selskapet se seg nødt til å redusere i bemanningen i USA med 70 årsverk. Slik vil 2017 se ut, men man regner med at produksjonen vil være på full gang igjen i 2018.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *