Mangel på reiseforsikring kan koste deg dyrt i sommer

Mangel på reiseforsikring kan koste deg dyrt i sommer

Sommeren nærmer seg med stormskritt og nordmenn reiser til utlandet som aldri før. Det er allikevel viktig å ta sine forholdsregler før man reiser på ferie, og en av de beste investeringene du kan gjøre er å bestille reiseforsikring. Norske forsikringsselskaper kjenner farene ved å reise uten reiseforsikring, og sykdom og skade kan fort komme opp i millionklassen hvis man er riktig uheldig.

Drømmeferien kan fort bli til mareritt hvis man er uheldig. De aller fleste nordmenn er flinke til å ta sine forholdsregler når de legger ut på ferie, men det er alltid noen som slurver. Majoriteten av nordmenn som reiser til utlandet på ferie har reiseforsikring, men skulle du oppleve å bli innlagt på sykehus med skade eller sykdom, kan regningen fort bli svært dyr. Reiseforsikring er en relativt billig forsikring, og de fleste ligger på mellom 600 – 1500 kroner i året avhengig av betingelsene. Reiseforsikringene dekker også ofte tap av reisegods, hjelp til hjemreise og avbestilling ved sykdom.

Flere kredittkortselskaper har også egen reiseforsikring hvis du bestiller ferien med kredittkortet. Det kan derfor være lurt å sjekke hvilken dekning du har før du bestiller ny forsikring. Dobbeldekning vil ikke gi deg ekstra utbetalte forsikringspenger.

Selv om majoriteten reiser uten reiseforsikring, er det hele én av fem nordmenn som reiser uten, i følge Europeiske reiseforsikring. Forsikringsselskapet beskriver reiser uten reiseforsikring som å leke russisk rullet med egen økonomi og helse. Det finnes flere skrekkeksempler på hva som kan skje hvis man ikke har reiseforsikring, og i land som for eksempel USA, kan sykehusbesøk fort komme opp i 5000 dollar om dagen. Trenger du operasjoner og luftambulanse vil dette beløpet fort komme i betydelig høyere summer. En norsk kvinne på ferie i USA måtte betale hele 3,2 millioner kroner etter behandling i USA på grunn av manglende reiseforsikring. Pengene man sparer på å ikke ha reiseforsikring kan derfor fort gå opp i spinningen hvis uhellet først er ute.

UD har utarbeidet en liste over reisevettregler til de som skal ut på tur i sommer. Første regel er at du aldri må legge ut på utenlandstur uten gyldig pass og reiseforsikring, sørg fra å meld fra hvor du skal reise, vis respekt for lokale forhold, lytt til erfarne reisende og vær rustet til å håndtere en krise. De fem siste reglene er å huske visum og vaksiner, oppsøk aldri truende situasjoner, vend i tide, spar penger og skaff nye midler om nødvendig og en vel forberedt reise kan gi minner for livet, men bruk sunt reisevett!

Skal du ikke på ferie i sommer, og er du lei av å se ut på solen gjennom dine gamle vinduer, kan nye gjøre susen. Invester i noen nye og bruk feriepengene fornuftig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *