Utvikling i betalingsløsninger

Utvikling i betalingsløsninger

De siste årene har vi hatt en utvikling i betalingsløsninger som gjør at kontant-handel er blitt sterkt redusert.

De siste årene har vi opplevd en utvikling i betalingsløsninger som gjør at handel med kontanter blir mer og mer sjeldent. For bare få år siden var handel uten kontanter en løsning om man var tom for kontanter, men dette har endret seg til at man i noen butikker kan oppleve at de ikke tar imot kontanter da de ikke har vekslepenger. Hvis vi tar MONEYBANKER som et eksempel kan vi se at de ikke bruker kontanter enten

Debet-kort, som er knyttet direkte til bankkontoen, har eksistert som betalingsmiddel i mange år i Norge, og nesten alle steder har dette vært akseptert som betalingsmiddel. De siste ti årene har man opplevd en sterk vekst i bruk av kredittkort som betalingsmiddel da flere finansinstitusjoner har innsett at dette er en bra inntektskilde, og ved å tilby rabattordninger, er dette blitt et vanlig betalingsmiddel, spesielt i nettbutikker.

De siste par årene har nye løsninger kommet på markedet. Mcash presenterte betalingsløsning med mobiltelefon som ikke fikk grobunn umiddelbart da det ble presentert uten finansinstitusjoner i ryggen. I stedet utviklet kortløsninger seg til å bli trådløse. Inntil DnB kom med Vipps, som var basert på samme konsept som mcash, så slo dette an hos det norske folk. Dette utvikler seg nå til å bli betalingsmiddel mellom private, i tillegg til at det gradvis etableres for betaling i butikk og for nettbutikker.

 Nye løsninger for betaling i fysiske butikker

De siste årene har fysiske butikker begynt å ta imot kort trådløst. Men før dette har rukket å etablere seg som annet enn en praktisk løsning for bruk av kort, så har betalinger med mobile apper etablert seg som den nyeste betalingsløsningen. Med sterke krefter i ryggen, kan man nå se logoene for mobilbetalings-apper i forskjellige butikker. Alle større banker har tilknyttet seg en app-løsning, og jobber hardt med markedsføring for å etablere den. DnB med Vipps, Den Danske Bank og Nordea med Mobilpay og Sparebank1 med oppkjøp av mcash satser hardt på sine løsninger.

 Betalingsløsninger for nettbutikker

Til og med for nettbutikker ser man denne typen utvikling i betalingsløsninger. Mobile apper presentert av bankene. Men det er ennå et stykke igjen før all nettbetaling kan foregå med mobilbetaling.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *