2017 blir finansielt vanskelig

2017 blir finansielt vanskelig

Overraskende, spennende, men fortsatt vanskelig. Det er ord som definerer det sterke seismikksalget i Q4. Det var ikke ventet etter den store nedgangen de siste årene, med lave inntjeninger og store oppsigelsestall i oljebransjen. Grunnen til at seismikkteknologi innvirkes av oljenæringen, er at de bruker store mengder data for å analysere grunnforholdene ved boring.

Det forventes nå stor volatilitet fra kvartal til kvartal. Og denne gangen slo det positivt ut. Analytikere ved RS Platou er positivt overrasket over utviklingen og ser resultater godt over deres estimater som et lys i tunnelen. Tendensen gjør at man har snudd fra nøytral til positiv etter måneder der utviklingen har sett usikker og til dels jævlig ut.

 

Ny giv og optimisme

 

Men selv om vi har fått en positiv endring, vil fortsatt 2017 bli et vanskelig år. Det vil fortsatt merkes at oljeselskapene har et mye strammere budsjett enn tidligere. Det tar langt tid å snu en så stor nedgang. Derfor må man være forsiktig med å tolke trender fra kvartal til kvartal. Vi vet det fortsatt vil komme nedskjæringer i oljenæringen, men hvor tøft det blir, er det vi lurer mest på. Dermed blir også forholdene for seismikkselskapene like tøffe, sier analytikeren Jørgen Andreas Lande i RS Platou. Men det er ingen tvil om at oljenæringen vil fortsette å skape verdier, og det betyr igjen at de vil være avhengige av seismikk. Det betyr inntekt for dem, legger Lande til. Så konklusjonen blir at det nye året blir tøft, men det er lyspunkt allerede fra siste kvartal i 2016.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *