Glasopor

Glasopor

Glasopor er et selskap som spesialiserer seg på gjenvinning av glass til bruk i industrien til isolasjon i bygg og anlegg, vann og avløp og i samferdsel. Skumglasset består av 80% luft og 20% finkornet glass fra resirkulert emballasjeglass, noe som gjør det ekstremt lett og samtidig er veldig vannavstøtende, som gir det isolerende og drenerende egenskaper.

Dermed er skumglasset perfekt som underlag til større veier som for eksempel på motorveien E18. Veien skal være 20 meter bred, med fire felt og fartsgrense på 100km/t. Så her er det bestilt 45000 kubikkmeter skumglass for bygging av veistrekningen. E18 er en veldig trafikkert motorvei som sammenkobler hovedstaden med de mange byene på sørkysten av landet. Det er viktig i Norge å finne produkter som senker vedlikeholdskostnadene og samtidig fungerer bra mot telehiv og frostskader. Glasopor er et slikt produkt som er både rimelig, er bærekraftig og er enkel å arbeide med. Samtidig som det innehar disse egenskapene, håndterer det også den store mengden emballasje glass som tidligere ikke hadde noen gode returordninger. I følge prosjektleder i Veidekke, Brynjult Utmo, er skumglasset fra Glasopor genialt til legging av vei. Bruken av dette sparer oss for masse tid, det er vedlikeholdssikkert og tåler mendger vann. Når vi sparer tid, blir også veien billigere å produsere sier han.

Glasopor er en del av det velkjente konsernet NG og produserer i hundremillionersklasen hvert år. Returglass har derfor en viktig betydning i streben etter å oppnå miljømålene som er satt både på nasjonalt og internasjonalt plan.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *